« Wat zijn de voordelen van een massage?»

Gepubliceerd op 09-03-2023
  • Massage was vroeger alleen maar beschikbaar in spa's of healthclubs. Sommige mensen zagen het als een luxe voor de rijken of een codewoord voor illegale activiteiten. Nu is massage op grote schaal beschikbaar en wordt het gezien als een belangrijk hulpmiddel bij het bevorderen van de mentale en fysieke gezondheid. Massage is een algemene term voor het persen, wrijven en manipuleren van je huid, spieren, pezen en ligamenten. Massage kan variëren van licht strelen tot diepe druk. Het wordt over het algemeen beschouwd als onderdeel van integratieve geneeskunde. Massage wordt steeds vaker aangeboden samen met standaardbehandeling voor een breed scala aan medische aandoeningen en situaties. Als je nog nooit massage hebt geprobeerd, lees dan verder om meer te weten te komen over de vele voordelen ervan. Een veel voorkomende misvatting over massage is dat het slechts een deel van een spa-dag is en bedoeld om jezelf te verwennen. Hoewel dit voor sommige mensen waar kan zijn, is het meestal een hulpmiddel voor stressvermindering en pijnverlichting.
  • Enkele specifieke voorwaarden die massage kan helpen zijn: Angst Depressie Spijsverteringsstoornissen Fibromyalgie Hoofdpijn Slapeloosheid Zenuwpijn Postoperatieve zorg Littekenweefsel Verrekkingen en verwondingen van zacht weefsel Sportblessures.
  • Fysieke voordelen Voor de meeste mensen is massagetherapie een belangrijk onderdeel van specifieke medische behandelplannen om hen te helpen terugkeren naar dagelijkse activiteiten. Massagetherapie is bijvoorbeeld nuttig na een gewrichts operatie of letsel.
  • Fysieke voordelen van massage zijn onder andere: Verbeterde doorbloeding Verminderde spierstijfheid Verminderde gewrichtsontsteking Betere kwaliteit van de slaap Sneller herstel tussen trainingen Verbeterde flexibiliteit Minder pijn en pijn Versterkte immuunrespons Mentale voordelen Massage heeft ook veel voordelen voor de geestelijke gezondheid. Zelfs mensen die gefocust zijn op de fysieke voordelen zeggen dat ze zich minder gestrest voelen na het krijgen van een massage.
  • Andere mentale voordelen zijn: Lagere stressniveaus Verbeterde ontspanning Verbeterde stemming Verminderde angst Meer energie Verhoogt het gevoel van welzijn Na een massage Het is gebruikelijk om je Ontspannen, moe of zelfs pijnlijk te voelen na een massage. Dit komt omdat je spieren worden bewerkt door de massagetherapeut. Na een massage kan het voelen alsof je een training hebt voltooid. Het is mogelijk om hoofdpijn of misselijkheid te ervaren na een massage. Sommige mensen denken dat massage pijn moet doen om te helpen. Maar een massage hoeft niet pijnlijk te zijn om effectief te zijn. Als je massagetherapeut te hard duwt, vraag dan om lichtere druk. Af en toe heb je een gevoelige plek in een spier die aanvoelt als een knoop. Het is waarschijnlijk ongemakkelijk terwijl uw massagetherapeut het bewerkt. Maar als het pijnlijk wordt, geef dit dan aan. De meeste ernstige problemen komen van te veel druk tijdens een massage.

Maar een massage is géén overbodige luxe meer.

Dus massage is veilig en effectief voor mensen van alle leeftijden. Het is niet alleen een "feelgood" manier om jezelf te verwennen of te verwennen. Het is een krachtig hulpmiddel om jezelf te helpen de leiding te nemen over jouw gezondheid en welzijn, of jij nu een specifieke gezondheidsissue hebt of op zoek bent naar een stressverlichter.

537-5379354-lower-image-3-massages-for-men-hd-png-png-1678373051.jpg