Over Hypnose

Moderne hypnose

Alles wat je ooit hebt meegemaakt is opgeslagen in je onderbewustzijn. De meeste emotionele uitdagingen, angsten en blokkades zijn hieruit voortgekomen omdat deze gebeurtenissen niet goed verwerkt zijn.

Hypnose is een volledig natuurlijke en aangename toestand, die, wanneer gericht gebruikt, grote voordelen met zich meebrengt. In hypnose kun je zowel mentaal als fysiek in volledige ontspanning zijn, maar ook tot zeer gefocust en fysiek actief. Deze toestand wordt bereikt onder begeleiding van een hypnotherapeut of door middel van zelfhypnose.

Hypnose geeft toegang tot de informatie in het onderbewuste en kan deze enerzijds positief beïnvloeden door gerichte suggesties en het loslaten van blokkades die zijn ontstaan anderzijds. Als deze suggesties door de klant worden geaccepteerd, vindt een overeenkomstige wijziging plaats.

Ieder mens is minstens twee keer per dag in een hypnotische toestand, namelijk vlak voor het wakker worden en vlak voordat hij daadwerkelijk in slaap valt. Of zelfs tijdens een activiteit op het werk, in de zogenaamde flow-toestand, tijdens het sporten, tijdens het genieten van een film, tijdens het luisteren naar muziek of doen en ga zo maar door. Namelijk, wanneer we fysiek, mentaal en emotioneel zo ondergedompeld zijn in het betreffende onderwerp dat de buitenkant niet langer wordt waargenomen en irrelevant voor een korter of langer moment.

In de staat van hypnose helpt de hypnose coach je om je eigen potentieel volledig te ontplooien en te ontwikkelen. 

Hoe mooier kun je dit hebben!

Belangrijke feiten over hypnose:

  • Iedereen die hetzelfde wil doen, kan in hypnose gaan
  • In hypnose ben je volledig aanwezig, helder en actief
  • Hypnose is geen waarheidsserum. Je zegt alleen wat je wilt.
  • Hypnose is niet te verwarren met slaap, gebrek aan wil of zelfs machteloosheid.
  • Gedurende de gehele sessie ben je altijd aanspreekbaar en in staat om mee te werken.
  • Je kunt hypnose op elk moment zelf stoppen.
  • Jij hebt altijd de volledige controle.
  • Hypnose is een toestand die we allemaal kennen. Bijvoorbeeld tijdens een ontspannende wandeling in het bos, voor de tv, wanneer we ons verdiepen in een spannend werk, tussen slaap en waakzaamheid, enz.

Gerenommeerde hypnotiseurs doen geen beloftes van genezing en diagnosticeren geen ziekten. Als hypnosecoach activeer ik het zelfgenezend vermogen van de cliënt. Ik wil er uitdrukkelijk op wijzen dat mijn therapiemethoden een bezoek aan de arts of zijn diagnostische activiteit of behandeling niet mogen en kunnen vervangen. Dit geldt ook voor het nemen of stoppen van medicijnen of therapieën die door uw arts zijn voorgeschreven en aanbevolen. Als u twijfelt, vraag het dan aan uw arts.