« Ontspan de ogen.»

Gepubliceerd op 21-02-2021

Wanneer jij je ongerust en/of niet prettig voelt, ontspan dan je ogen, net zoals je doet wanneer je aan het dagdromen bent. Als we dagdromen, dan richten we ons gezichtsvermogen niet echt op iets in het bijzonder. We ontspannen de ogen en als we dagdromen over iets dat we goed, prettig, mooi vinden en daar zelfs een beetje om kunnen glimlachen.

Deze ontspanning van de ogen activeert het parasympathische deel van jou zenuwstelsel. waardoor je in feite minder angstig voelt.

Probeer het maar; Ontspan de spieren rondom je ogen en concentreer je nergens op. Word ook bewust van het waarnemen van één object maar met behoud van contact met jouw omgevingen ( je kunt het ook vergelijken met ;focus jezelf op één punt maar je ziet wel de rest van jouw omgeving)  en vergroot hierbij je bewustzijn. Adem langzaam in en uit en laat dan ook zo het lichaam ontspannen.

Dit is een heel eenvoudig hulpmiddel om jou zo te helpen minder angstgevoelens te ervaren.

Gebruik verschillende technieken om angst te verminderen.

Eigenlijk hoeft je angst niet je leven laten beheersen door jezelf bepaalde technieken aan te leren.

Is het helemaal weg? Nee, maar het wordt alléén beter door veel dingen aan te leren en oefening baart kunst.

Er zijn veel hulpmiddelen en technieken hoe om te gaan met angst en ons te helpen angst te verminderen, leren hoe we die angst kunnen vasthouden zonder dat we er door in paniek raken.

Het kost tijd, moeite en regelmatig oefenen. Ik hoop dat je deze tips voor angstvermindering nuttig zult vinden.

.

Ontspanhetoog-1613886222.jpg
682-parasympathisch-1613888868.jpg