Hypnomassage

Hypnomassage = Ontspanning, diepe ontspanning, relaxen, massage

Hypnomassage , het woord zegt het al, een combinatie van massage en Hypnose. Tijdens de ontspanningsmassage wordt je door middel van hypnotische suggestie in een lichte trance gebracht. Door middel van visualisaties breng ik uw geest naar een Ontspannende plek waar ik u vervolgens kan begeleiden om uw lichaam nog verder te ontspannen. Ondertussen krijgt u de massage waar u op dat moment behoefte aan heeft.

Een goede massage ís al een vorm van hypnose

Wat interessant is om te weten, is dat een goede massage al een vorm van Hypnose is, zelfs zonder woorden te gebruiken. Ook de aanraking van de massagetherapeute op je rug, het wiegende ritme, de herhalende strijkingen werken zowel lichamelijk als geestelijk Ontspannend. Wie heeft niet na een massage het gevoel gehad dat de tijd veel sneller ging dan hij dacht? Zodra je tijdsbesef veranderd is, ben je feitelijk in een zelfHypnose geweest. Het enige dat een hypnomassage doet is daar een woordelijke ondersteuning aan geven.

Hypnose is voor niemand nieuw

Is hypnose ‘eng’? Nee, of jij het weet of niet, opgaan in een mooie of spannende film, je helemaal verliezen in een boek of dagdroom, geconcentreerd bezig zijn aan een intensieve taak of hobby, het zijn allemaal vormen van zelfhypnose. Uw geest is feitelijk al gewend om in trance te zijn en een hypnose is niet meer of minder dan een manier om zo’n trance bij u op te wekken. Jouw eigen wil, grenzen en limieten blijven gewoon actief, het enige dat verandert is dat je geest zelf een toestand opzoekt van ‘waarom ook niet’. Maar het is 100% onmogelijk om iemand onder hypnose dingen te laten doen die hij of zij onjuist acht.

Er is veel mogelijk, maar u geeft zelf de grenzen aan

Een hypnose is niets anders dan een toestand van diepe ontspanning, waarbij u open staat voor positieve suggesties. Ik geef geen hypnotherapie tijdens de hypnomassage, maar alleen visualisaties en ontspanningssuggesties. Dus je hoeft niet bang te zijn dat ik je, zoals je op tv wel eens hebt gezien misschien, dingen laat doen die niet bij u passen. Een voorbeeld van wat kan tijdens een massage is dat ik bepaalde spiergroepen, bijvoorbeeld in de nek of schouders, extra laat Ontspannen. Maar als men dit niet wilt, dan doe ik dit niet en laat ik dit overvloeien in een gewone massage

Combinatie mogelijkheden bij hypnomassage

Afhankelijk van uw klachten of behoeftes kan een hypnomassage zacht en Ontspannen zijn, of stevig en diepgaand. Het is geen enkel probleem om dit van te voren aan te geven en zelfs tijdens de massage bij te stellen. Ook al bent u onder Hypnose, u bent er gewoon bij. U kunt altijd aangeven dat bepaalde gebieden extra aandacht nodig hebben of te diep worden behandeld. Ook massages als Lomi Lomi kunnen gecombineerd worden met hypnose. Een laagdrempelig alternatief en ook een goede manier om te ontdekken wat hypnose eigenlijk kan doen -:)